GOEIE MIE BONBONS 


Ambachtelijke bonbons in 3 smaken,vervaardigd met chocolade van duurzaam geproduceerde cacaobonen met  een chocolade vulling en Goeie Mie Gin uit leiden. 
De kleur van de Gin verwijst naar arsenicum dat Goeie Mie gebruikte om zich van haar slachtoffers te ontdoen. Een gevaarlijk lekkere BonBon. 
Durf jij het aan ? 

GOEIE MIE GIN 
Leidse Geschiedenis in een drankje. Goeie Mie Gin is gemaakt met negen biologische botanicals.  Jeneverbes, de basis van alle gins, geeft deze gin zijn lichtblauwe kleur.  Vlierbes en vlierbloesem zorgen voor de bijzondere en bloemige smaak.  In de tijd van Goeie Mie werd dit, hoewel ongekookt licht giftig, gebruikt in drankjes en medicijnen.  Kruiden zorgen voor een stevige bite, appel en citrus voor de frisse afdronk.  

GOEIE MIE  
Het verhaal  
Maria (Mie) Catharina Swanenburg (1839-1915) groeide op in de arme arbeiderswijken van Leiden. Door de toegewijde zorg voor de medemensen uit haar buurt, kreeg zij de  bijnaam 'Goeie' Mie . Maar niets bleek minder waar. Goeie Mie vergiftigde familieleden en bekenden en inde het geld van verzekeringen die zij heimelijk voor haar slachtoffers afsloot. Na haar arrestatie in 1883 bleek dat zij vermoedelijk circa 100 mensen  had vergiftigd. Dit leverde deze grootste seriemoordenares uit  de geschiedenis een tweede bijnaam op; De Leidsche Giftmengster. 
Goeie Mie stierf in 1915 in de vrouwengevangenis van Gorinchem. 


ca. 135gr.  / 9 bonbons  
Ingredienten : Cacaomassa,Suiker,Cacaoboter,  
Soja lecithine, natuurlijke vanille, Alcohol 10%  
Allergenen : Lactose,Soja,Melk,Alcohol.  
Glutenvrij


Goeie Mie Bonbons zijn een product van :
Olala Chocola Leiden
Goeie Mie Gin
Het Leidse Winkeltje 
Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

GOEIE MIE BONBONS DOOSJE

  • Model: GOEIE MIE BONBONS DOOSJE
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 14,50 (incl.BTW)