• FRANNIEZ

FRANNIEZ KINDERFONDS  

Promotiemateriaal van Kinderfonds Franniez. 
Je kunt dit materiaal dat bestaat uit een informatieve folder met Sleutelhanger of ballpen met het Franniez logo, gratis aan het Leids Sleutel Pakket toevoegen. 
Kinderfonds Franniez is een van de Leidse goede doelen instellingen. STEUN FRANNIEZ EN WORD DONATEUR!  

Nederland telt meer dan 400.000 chronisch zieke kinderen. Zo’n 80.000 daarvan zitten dagelijks volop in de medische molen. Help ons hun leven nét iets minder zwaar te maken. Maak het voor hen mogelijk over hun ervaringen te praten en te laten zien hoe stoer en flink ze zijn.
Het Kinderfonds Franniez deelt een verzamelspiraal uit aan chronisch zieke kinderen en wil deze beschikbaar krijgen voor alle chronisch zieke kinderen in Nederland. 

In de dagelijkse praktijk van drie verpleegkundigen op de kinderafdeling van het LUMC werd ervaren dat er speciale aandacht was voor kinderen met hartproblemen door “Tikkies” en voor kinderen met kanker via “Kanjerkralen”. Voor alle “andere” chronisch zieke kinderen, een grote groep, was er niets. Zo zijn “Franniez” bedacht, is het Kinderfonds ontstaan en is na een proef in 2015 gestart met uitdelen van de Franniez-spiraal.
Het Franniez verzamelsysteem bestaat uit een spiraal waarop gekleurde treden gespaard kunnen worden. Daarop komen stickers die verwijzen naar medische behandeling(en). Deze stickers worden door de bij het kind betrokken verpleegkundige/arts gegeven.
Inmiddels worden al in 35 Nederlandse ziekenhuizen ”Franniez” uitgedeeld waarmee kinderen hun eigen “verhaal ” maken, maar dat óók, door het gekoppelde dagboek en de App, kunnen delen met familie, vriendje en/of vriendinnetje, de juf en klas op school.

Voor kinderen die een ziekenhuis bezoeken waar nog géén Franniez zijn is er een mogelijkheid via “My Franniez “ materiaal te bestellen. 

Franniez spiralen worden geproduceerd en verpakt door leerlingen in het speciaal onderwijs in Leiden. Vrijwilligers benaderen en bezoeken ziekenhuizen, verzorgen PR, houden acties  en leveren allerlei hand- en spandiensten. 

Van kinderen krijgen we véél spontane reacties. Ouders/betrokkenen geven ons onder andere terug; “het geeft ons, ons kind, een handvat om te praten over wat ze allemaal meemaken ............”.  

Franniez worden kosteloos beschikbaar gesteld en we proberen zoveel mogelijk chronisch zieke kinderen te bereiken. 

Steun Kinderfonds Franniez met een donatie. Een klein of groot bedrag…, het maakt niet uit. Alles is welkom. En je helpt écht. Want Franniez geven moed.
Stort eenmalig of kies voor een maandelijkse bijdrage (altijd direct opzegbaar). 

Wil je meteen een donatie doen, klik dan op de  

  DONEER BUTTON   

 om direct naar de doneerpagina op de website van Franniez te gaan en een keuze te maken.


Meer informatie en ervaringen is te vinden op de website www.franniez.nl en sociale media www.facebook.com/stichtingfranniez.


Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

FRANNIEZ

  • Model: FRANNIEZ
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 0,00 (incl.BTW)