DE LEIDSE BAL      

De Leidse Bal is de exclusieve bonbon-bal op basis van Goeie Min Gin, gehuld in de fijnste Fair Trade-chocolade van het Belgische chocoladehuis Callebaut.

De Leidse Bal is een volwassen chocoladetruffel waaraan de grootste zorg en aandacht is besteed. En dat proeft u. De Goeie Mie Gin is een  karakteristieke Leidse Gin die gemaakt is met biologische, botanische ingrediënten (o.a. vlierbesbloesem) en geeft De Leidse Bal zijn verrassende finesse en eigenheid. De blauwe kleur van Goeie Mie Gin en de Leidse Bal zijn een verwijzing naar arsenicum. 

De Leids Bal is geinspireerd op het verhaal van 'Goeie Mie', de Leidse gifmengster (ofwel Maria Swanenburg, 1839-1915). In een paar jaar tijd vergiftigde de Leidse Maria Swanenburg zo'n 100 stadsgenoten uit de arme buurt rond de Groenesteeg in Leiden. Haar bijnaam 'Goeie Mie' verkreeg zij doordat zij vaak voor veel zieke mensen uit haar omgeving goed 'zorgde'. Zij sloot echter in het geheim begrafenispolissen op haar slachtoffers af en het incasseerde vervolgens bij overlijden het verzekeringsgeld. Daarbij hielp zij het lot een beetje en was het een lucratieve bijverdienste voor Goeie Mie.
In 1883 liep zij tegen de lamp, waarna zij tot haar dood in 1915 in gevangenschap verbleef.

De Leidse Bal is een handgemaakte bonbon op basis van eigen receptuur. De bonbons worden geleverd in een luxe cadeauverpakking waarmee het een stijlvol en smakelijk souvenir is.

Inhoud : 9 stuks
Ingredienten:
Chocolade : Cacaoboter, cacaomassa, Volle Melkpoeder, natuurlijk vanille-aroma, emulgator: sojalecithine,  
vlierbloesemextract, suiker (rietsuiker, invertsuiker) slagroom, Goeie Mie Gin (alcohol), kleurstof (E132).
Allergenen: Soja, Melk, Kan sporen van noten bevatten.


     

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

DE LEIDSE BAL BONBONS

  • Model: Leidse Bal Bonbons
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 9,95 (incl.BTW)
  • € 7,95 (incl.BTW)